Είχα να πάω χρόνια στην Αντίπαρο..

Είχα να πάω χρόνια στην Αντίπαρο.. Και όπως την πρώτη φορά, έτσι με γοήτευσε και τώρα. Όμορφο νησί και μικρό..
Με μια δρασκελιά, που λέει ο λόγος το γυρνάς όλο.. Για χρόνια όλο της το ενδιαφέρον, ήταν μια μικρή ημερήσια εκδρομή.. Όπως περίπου ο Σκορπιός, από το Νυδρί της Λευκάδας. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει πάρει κι αυτή το χώρο της στις προτιμήσεις και αποτελεί πλέον αυτόνομο προορισμό.. Έχει κι αυτή υπέροχες παραλίες με καταγάλανα νερά..Πολύ καλή ρυμοτομία
Με ικανές προσβάσεις και φυσικά έντονο χρώμα Κυκλαδίτικο.
…Σε μικρογραφία, βέβαια, θεωρώ, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την »μαμά» Πάρο. Θα έλεγα λιγότερο κόσμο και καθόλου traffic..Είναι ειδυλλιακή για ήρεμες διακοπές.. Γι’αυτό και πολλοί ξένοι τα τελευταία χρόνια φτιάχνουν τις επαύλεις τους στο νησί αυτό Ανάμεσά τους και ο Τομ Χανκς
Που αποτελεί (και με το δίκιο τους) το καμάρι του νησιού..
Γνωστό από την αρχαιότητα το άκρως επιβλητικό και πανέμορφο Σπήλαιο της Αντιπάρου, που βρίσκεται σε ύψος 177 μέτρα από την θάλασσα, στον λόφο του Άη Γιάννη, με πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων, της λίθινης εποχής..
Ένα φυσικό κόσμημα που τόσα πολλά μαρτυράει Στο κατέβασμα των 411 σκαλιών του Με τους σταλαγμίτες και τους υπέροχους του σχηματισμούς.
.. Πόσα μπορεί να πεί κανείς για κάθε βραχονησίδα του Ελλαδικού χώρου. Για κάθε σημείο της πατρίδας μας.. Οδηγός μας φυσικά, η Βούλα, με το gps της
να βρίσκει τα πάντα στο δευτερόλεπτο.Με εκπληκτική ικανότητα
Και βέβαια να μας μαρτυράει το πόσο διάτρητη είναι η προσωπική ζωή του καθενός μας, με τους δορυφόρους αυτούς από πάνω μας..Που μοιάζουν με αστέρια… Και που τρυφερά κι ανύποπτα τους γράφουμε και τραγούδια..
Όσο για τους χώρους εστίασης, από δύο-τρεις που έχουμε εικόνα, τους βγάζω κόκκινη κάρτα. Καλούτσικη η ποιότητα στα φαγητά, μα με σχετική αγένεια.. Ο ένας τσακώνονταν με την σερβιτόρα του και τους προμηθευτές του Με έντονο ύφος και έλλειψη σεβασμού σε μας που δεν μας ενδιέφερε το σόου του Κάπου εκεί στη φιλοσοφία του..<<Δικό μου είναι το μαγαζί κι ότι θέλω κάνω.>> Δεν αρκούν οι σχολές μόνο για τους σερβιτόρους. Μάθηση και αγωγή, θέλουν και τα »αφεντικά» ..Κατά τα άλλα, να πάτε. Αξίζει πραγματικά Είναι όμορφο νησί που προσφέρεται για χαλάρωση μα και για ένταση.. Για νυχτερινή ζωή..Με πολύ ζωντάνια Που αρχίζει τις μεταμεσονύχτιες ώρες..
Βούλα ευχαριστώ πολύ και για την παρέα και για όλα..Πολύ πολύ ευχαριστώ..
Ο γλυκός μας »κοκκινούλης» των φωτογραφιών ο ευρηματικός κι ανήσυχος Κωστής, μας έκανε μια υπέροχη συντροφιά..
Σε ευχαριστούμε αγαπημένε..
Στην Πάρο μου φάγανε και το διακριτικό της Mercedes, όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία…. Ο ευρών αμειφθήσεται …Πλάκα κάνω χαλάλι σου..
Μα ένα θα σου πω…. Μην κάνεις ότι δεν θα ήθελες να σου κάνουν.

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *