ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ. ΒΡΟΥΒΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
..Ρεσιτάλ Κρητικού Τραγουδιού έδωσε χθες, με μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση των »Πιρουνιανών» της Αγίας Βαρβάρας, ο σπουδαίος κι εξαιρετικά αγαπητός, Γιάννης Βρουβογιάννης.. Αυτό που οι πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι το ότι έδωσε και ρεσιτάλ Ανθρωπιάς, ο σεμνός αυτός καλλιτέχνης.Τι ακριβώς έγινε.Την ώρα που πραγματοποιούσε το πρόγραμμά του, κάποιοι θαμώνες του ζήτησαν »παραγγελιά» κάποια τραγούδια. Για τον λόγο αυτό του κάνανε και »χάρισμα» όπως λένε στην Κρήτη, το χρηματικό ποσό που δίδεται, σ’αυτές τις περιπτώσεις. Την »χαρτούρα» Που δικαιωματικά του ανήκει.
.. Φεύγοντας, μετά το τέλος του προγράμματός του, ο πρόεδρος του συλλόγου, του επεσήμανε πως άφησε στη σκηνή τα »χαρίσματα»
— Αυτά Γιάννη μου είναι δικά σου.. Του είπε.
Κι ο καλλιτέχνης με τη μεγάλη καρδιά, του απάντησε..
–Από αυτή την εκδήλωση πρόεδρε δεν θα πάρω ούτε ένα σέντς..Η εκδήλωση αυτή γίνεται για Άγιο σκοπό. Να τα βάλεις κι αυτά μαζί με ότι άλλο μαζεύεις για το κοριτσάκι. Για την κορούλα όλων μας Την Ασπούλα. Με την ευχή να τη δω επιτέλους πια ΟΡΘΙΑ..
…Μόλις μου το είπε η Βούλα, δεν σας το κρύβω συγκινήθηκα.
–Φίλε Βρουβογιάννη. Δεν σε γνωρίζω..Ούτε εσύ εμένα. Όμως ταπεινά υποκλίνομαι στη λεβεντιά και στην Ανθρωπιά σου Χίλια μπράβο σου.
..Τ’ακούτε απανταχού Έλληνες.? Δημάρχοι -παραδημάρχοι.. Σύλλογοι και παρατρεχάμενοι. Η Κρήτη δια του Σαβουιδάκη και του Συλλόγου των »Πιρουνιανών» έδωσε το καλό παράδειγμα..
Εσείς οι υπόλοιποι, μωρέ, τι περιμένετε..?
Θα εξακολουθείτε να κάνετε πλουσιότερες τις ζάμπλουτες φίρμες..
Όταν υπάρχουν γύρω μας δράματα, που περιμένουν κάτι από τη δική σας ανθρωπιά.; Απ’ τη δική σας γενναιοδωρία.;;;;

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *