.ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ..KAI H ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΝΕΛΗ

Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Μια ολόκληρη ζωή, προσφορά στον βωμό της τέχνης. Προσφορά στον λαϊκό μας πολιτισμό. Και στην ψυχαγωγία του απλού, του κοντινού μας συνανθρώπου Με σεμνότητα, με αγάπη,με συνέπεια, με καλλιέργεια. Μα και με πολύ χιούμορ.
Αυτό το ευρηματικό χιούμορ..Οι επιτυχείς μιμήσεις, Η ζωντάνια Η έξυπνη και ειλικρινής προσέγγιση του κοινού με προθέσεις αγνές,είναι που προκάλεσαν και το εκδοτικό ενδιαφέρον. Για την συγγραφή της 50χρονης πορείας του Γιάννη Μπουρνέλη.
Του ευφυούς αυτού καλλιτέχνη, που τόσα πρόσφερε.
Και εξακολουθεί να προσφέρει.Τώρα που γράφω αυτές τις αράδες βρίσκεται στον Βόλο και παρουσιάζει σειρά συναυλιών.
…Ένας χαρισματικός άνθρωπος με αστείρευτο χιούμορ και ανεξάντλητη καλοσύνη. Που εξακολουθεί να έχει το κοινό του. Γιατί το ήθος και η ευγένεια αναγνωρίζονται. Και σαν ανεξίτηλη σφραγίδα μένουν στις καρδιές του κόσμου. Ένας άνθρωπος χωρίς έπαρση..Χωρίς »δήθεν».. Που το »εγώ» το έχει αντικαταστήσει με το »εμείς».Και έτσι πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή. Έλεγε ο μεγάλος Γρηγόρης Μπιθικώτσης, στο κοινό του αναψυκτηρίου,»Άκρον».. Που για 25 και πλέον χρόνια ο Γιάννης κατέθετε εκεί,την ψυχή του.<< Έρχομαι εδώ,στο Γιάννη γιατί έχει εσάς. Το χειροκρότημα που παίρνω στο κέντρο,είναι μετά από κατανάλωση ουίσκι..
Ενώ εδώ το δικό σας, είναι με πορτοκαλάδα και γκαζόζα.
Έχει μια διαφορά αυτό. Που μου αρέσει.. >>
…Φίλος ο Γιάννης τριάντα και πλέον χρόνια. Με μια πορεία, σε όλα αυτά τα χρόνια, αλφαδιασμένη με την ευθύτητα του χαρακτήρα του και τη λεβεντιά της καρδιάς του. Ότι και να πω είναι λίγο. Τα έχει πει η ιστορία του. Τα έχουν πει και τα λένε, όλοι αυτοί που όπου τον συναντήσουν τον αναγνωρίζουν και του σφίγγουν το χέρι με θαυμασμό και αγάπη..
…Ο Γιάννης Μπουρνέλης γεννήθηκε στην Μυτιλήνη. Όπου έφυγε από κει στα 17 του χρόνια για να σπουδάσει ηθοποιός.
Φοίτησε στην Σχολή του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, όπου πήρε κατόπιν,την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματός. Και άρχισε να παίζει, σε θεατρικές παραστάσεις και σε Ελληνικές ταινίες.του τότε κλασικού κινηματογράφου. Με πολύ γνωστούς ηθοποιούς. Όπως την Αλίκη Βουγιουκλάκη,τον Παπαμιχαήλ, τον Ρίζο, την Βλαχοπούλου τον Κωνσταντάρα,και πολλούς πολλούς ακόμα.
Ο Γιάννης, είναι ηθοποιός, μίμος και κονφερασιέ..Έχει παίξει σε δεκάδες ταινίες. Ανάμεσα τους,»Χίλια κυβικά τρέλα» με τον Μίμη Φωτόπουλο »Ναύτης του Αιγαίου», »Τα κορόϊδα η βαλίτσα μου και εγώ»Με τον Βασίλη Αυλωνίτη Τον Φραγγίσκο Μανέλλη κι αλλους..Ενώ παράλληλα τον είχε κερδίσει και η πίστα. Όπου άρχισε να εμφανίζεται σε μεγάλα κέντρα και ξενοδοχεία.
…Θα μπορούσα να λέω πολλά πολλά για τον φίλο μου. Μα αν τα πω όλα εδώ, θα δυσαρεστηθεί ο εκδότης μου Που θα του λιγοστεύω την ύλη..Γι’αυτό υπομονή. Καλά να είμαστε. Και θα τα γράψουμε όλα..Γιατί τέτοιοι καλλιτέχνες είπαμε..Θα πρέπει να αφήνουν έντονα τα ίχνη τους, για να τα βρίσκουν οι συνεχιστές τους..
…Στην πρώτη φωτογραφία ο Γιάννης με την Μαίρη Λίντα και την Καίτη Γκρέυ. Στην δεύτερη με την Βίκυ Μοσχολιού. Στην τρίτη με τον Βιολάρη και τον Θέμη Αδαμαντίδη Και στην τέταρτη με την κυρία Λουκίλα Καρέρ και τον Μίμη Πλέσσα.

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *