…Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΘΡΑΣΟΣ

..Διαβάζω ο άνθρωπος. Και φρικάρω.. Και αφελώς προφανώς, αναρωτιέμαι.
Μήπως γέρνουμε εμείς. Ή απλά στραβός είν ο γιαλός.:::
Θα ρωτήσω τον ένδοξο κ. Κούγια και τον έτερο των συνηγόρων, τον κ. Σαλέμη, να μου πουν, το πολύ απλό.. Εάν τα θύματα του ειδεχθούς τροχαίου του Αιγίου, ήταν συγγενικά τους πρόσωπα, θα ζητούσαν πάλι, την »εξωδικαστική επίλυση»;; Όπως τώρα ζητούν, για να ρίξουν στα ρηχά τον πελάτη τους.; Η θα ζητούσαν την δίκαιη δικαστική παρέμβαση..
Και για την γαλήνη, ακόμα, των δυο αδικοχαμένων συνανθρώπων μας..;
Αλέξη Κούγια προκαλείς.. Στο λέω με κατανόηση.
…Όλοι για το ψωμί μας μοχθούμε. Ή και για το παντεσπάνι μας. Ανάλογα τις φιλοδοξίες του καθενός.. Μα όχι πια κι έτσι..Έλεος όχι κι έτσι..
Λέει λοιπόν, το ρεπορτάζ..
Πως οι δυο συνήγοροι που ανέλαβαν την υπεράσπιση του 28 χρονου σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είναι ο αποκλειστικός υπαίτιος του θανατηφόρου ατυχήματος, στην περιοχή Καμάρες του Αιγίου. όπου έχασαν τη ζωή τους η 67 χρονη γιαγιά και το 15 μηνών εγγόνι της.. Προτείνουν στο να τα βρουν οι δυο πλευρές, είτε απ’ευθείας, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους..Είτε μέσω της δικαστικής οδού, είτε και.. εξωδίκως. Έξω-δικαστικά. δηλαδή..; Καλά δεν το ερμηνεύω..; Και με ποιόν τρόπο δηλαδή; Πόσο την κοστολογείτε τη ζωή κύριοι συνήγοροι; Πόσο αξίζει κατά την δική σας εκτίμηση η ζωή ενός 15 μηνου παιδιού.; Και πόσο της γιαγιάς του..; Δυο ανύποπτων συνανθρώπων μας, που έπεσαν θύματα ενός επιπόλαιου και ανεγκέφαλου. Θύματα δολοφονίας δηλαδή.
Η πραγματογνωμοσύνη που έγινε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της »Newsbeast» απέδειξε υπερβολική ταχύτητα σε δρόμο που το όριο ταχύτητας ήταν τα 50 χιλ. και μέθη του νεαρού οδηγού..
Και έτρεχε δηλαδή, και τα είχε τσούξει..
Έγινε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα..Σαν και τα τόσα που γίνονται, ατυχώς στις ασφάλτους της χώρας μας. Μέχρι εκεί, λέμε »τραγικό» το συμβάν..
Υπάρχει όμως και το αλλά..Που ξεπερνάει κάθε λογική..
Αυτό ρε παιδιά το »Έξω-δικαστικώς»είναι που με χαλάει. Που με εξοργίζει.
Η ωμότητα της πρότασης. Με την προτροπή του φθηνού παζαρέματος
Για να μην πω του θράσους. Από ανθρώπους που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το δίκιο και τον άνθρωπο Με όρκο τιμής μάλιστα, που καταθέτουν Τι να πω ; Εκπλήσσομαι
Δυο άνθρωποι δεν θα ξαναδούν ποτέ πια το φως και το χαμόγελο της ζωής…
Κι αυτοί οι κύριοι υπαινίσσονται »Έξω-δικαστικό» συμβιβασμό.
Τελικά στραβός ο γιαλός ; Ή στράβωσε τόσο η κοινωνία μας..;;

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *