ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, Η ΕΟΡΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και σήμερα, η καθιερωμένη πλέον εορτή μνήμης και τιμής της Μικρασιατικής Τραγωδίας.
…Όλη η Τρίπολη σημαιοστολίστηκε για την μεγάλη αυτή ημέρα.. 97 χρόνια συμπληρώνονται φέτος,από την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.. Μια μαύρη επέτειος λοιπόν. Κι ας την ονόμασε μια κάποια ανιστόρητη, απλά, με δόση αναίρεσης »Συνωστισμό».. Ας την »συνωστήσει» κι αυτήν, η ιστορία, στα παραλειπόμενα της, Όσοι λοιπόν δεν σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους, αναζήτησαν στην μητέρα πατρίδα μια άκρη για να ακουμπήσουν.
Και μια αγκαλιά να ζεσταθούν. Τα βρήκαν και τα δυο.
Παρά την μεγάλη φτώχεια και τότε..Και τις τεράστιες αδυναμίες της, η Ελλάδα,έδωσε ότι μπορούσε και σε κείνα τα παιδιά της
Μαζί με τα συντρίμμια τους οι πρόσφυγες, έφεραν μαζί τους,αρχές,αξίες και πολιτισμό.Έφεραν μια άλλη αύρα. Που ομόρφυνε τη ζωή των Ελλήνων.
…Παρούσα σήμερα όλη η τοπική, πολιτική και στρατιωτική αρχή του νομού. Παρών όμως και ο ευπατρίδης, ο Μέγας Δωρητής, Γιώργος Καραγιάννης με την σύζυγό του, τα παιδιά και τα εγγόνια του. Ο υπέροχος αυτός άνθρωπος. Που παρά την ηλικία του,βρέθηκε στις εκδηλώσεις και τίμησε τον γενέθλιο τόπο του. Ο μεγάλος μας αυτός κινηματογραφιστής και παραγωγός, ο ιδιοκτήτης των στούντιο »ΚΑΠΑ 1» και »ΚΑΠΑ 2» είναι και ο δωρητής του επιβλητικού μνημείου.
Του μεγαλύτερου μνημείου Μικρασιατών Ελλήνων που υπάρχει.
Μετά την Θεία λειτουργία,εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός με ιστορικά στοιχεία. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, στο μνημείο και οι καθιερωμένες φωτογραφίες. Με τον ακούραστο και υπομονετικό κ. Καραγιάννη, να μην αρνείται σε κανέναν μια κουβέντα μια φωτογραφία. Όλοι του ευχήθηκαν..<<Και του χρόνου να μας ξανάρθετε..>>Ακολούθησε ένα επίσημο γεύμα
σε έναν από τους καλύτερους χώρους της Τρίπολης.. Και μετά ο κ. Γιώργος Καραγιάννης με την σύζυγό του, Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης με την οικογένειά του η κ. Μαριαλένα Καραβοκύρη με την οικογένειά της και εγώ πήραμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα.
…Στην  φωτογραφία από τα δεξιά ο κ. Γιώργος Καραγιάννης. η σύζυγός του Ναυσικά, σκυμμένος ο πρόεδρος της Παν-προσφυγικής Ένωσης κ. Νίκος Τσιαμούλος, η ταπεινότης μου, ο κ. Καραγιάννης ο νεώτερος, και ο π. Αντί-περιφερειάρχης κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας .Πίσω διακρίνεται όρθια αριστερά, η κόρη του κ. Καραγιάννη η κ. Μαριαλένα Καραβοκύρη.

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *