ΕΛΗΞΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ »ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ

Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η επέτειος
της Ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας..
…Και παρά τον λίγο χρόνο προετοιμασίας που είχε στην διάθεσή της η νέα Δημοτική Αρχή του νησιού, από την ανάληψη των καθηκόντων της και εδώ, όλα πήγαν καλά.. Με αρκετές για φέτος παράπλευρες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με κορυφαία αυτή, της Μπάντας του Πολεμικού μας Ναυτικού.
…Κάθε σημείο του Ελλαδικού χώρου,έχει την δική του ηρωική πτυχή. Την λαμπρή και ένδοξη..Αυτή που χαρακτηρίζει και την ιστορία της χώρας μας..
Και την κατατάσσει σε μια παγκόσμια πρωτιά ανδρείας και ηρωισμού.
Κάθε νησί μας έχει γράψει με χρυσά γράμματα την παρουσία του, μέσα στο βιβλίο της ιστορίας μας.. Όμως την τεράστια ιστορική αίγλη της Σαλαμίνας δύσκολα αλλού να την συναντήσεις. Αφού η συγκυρία την έφερε να πρωταγωνιστεί,στην μεγαλύτερη ιστορικά ναυμαχία, του κόσμου, στηριζόμενη στον Ελληνικό στόλο.. Κι αυτό έγινε, χάρη στην πρωτοβουλία,του Θεμιστοκλή και του Ευρυβιάδη, που στις 29 Σεπτεμβρίου του 480 π.χ. κατάφεραν και εγκλώβισαν τον πανίσχυρο τότε, Περσικό Στόλο,στα στενά της.. Μέσα στον ιστορικό κόλπο,,κατατροπώνοντας τον κυριολεκτικά
Αλλάζοντας τον ρουν της ανθρωπότητας. Κυρίως της δύσης. Διότι εάν είχαν νικήσει οι Πέρσες, Η Ευρώπη δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα.
Θα είχαν απλώσει την επιρροή τους παντού
Με όλα τα συνεπακόλουθα.

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *