ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΡΑΚΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

….Γράφει ο Πάνος Καλουδάς..

….Μια ακόμα εκδήλωση στην οποία θεωρώ τιμή μου που συμμετείχα..
Γιατί η καλλιτέχνης, πέρα από καλή φίλη, είναι και μοναδική σ’αυτό που κάνει. Σε πανελλαδικό επίπεδο..
….Στο βήμα είναι ο Δήμαρχος της Κορίνθου ο φίλος, Αλέξανδρος Πνευματικός ..Και πλάι του, η ταπεινότης μου, που περιμένω να πάρω θέση, να πω δυο λόγια για την ζωγράφο Σοφία Μητράκη και το έργο της…Αυτό το υπέροχο πραγματικά έργο, που είναι σε πυρογραφία.. Αποτύπωση σε ξύλο, με πυρωμένη ακίδα..
Μια πολύ δύσκολη τεχνική, που απαιτεί ειδικές ικανότητες..
Γιατί δεν είναι σαν το λάδι ή το ακριλικό, που στο ενδεχόμενο λάθους με μια επάλειψη συνεχίζεις..
Εκεί πετάς όλο το μέχρι εκείνη την στιγμή δημιούργημα.
….Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Πνευματικού Κέντρου Κορίνθου, με την φροντίδα του δημάρχου, του κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, που μόλις είδε δουλειά της Σοφίας, έμεινε άναυδος από θαυμασμό. Και ανέλαβε προσωπικά, όλη την οργάνωση.. Δίνοντας οδηγία και στους εκπαιδευτικούς της πόλης του, να οργανώσουν επίσκεψη των παιδιών στον χώρο της έκθεσης.. Όπως και έγινε..
…Η Σοφία είναι από τις πλέον αναγνωρισμένες και βραβευμένες εικαστικούς της νεώτερης γενιάς.. Με διεθνή παρουσία.. Πρόσφατα έφερε στην Ελλάδα μια πολύ σημαντική διάκριση, από συμμετοχή της σε έκθεση του Τόκιο.. Στην φωτογραφία, η πανύψηλη φίλη μου Σοφία, που και αυτή περιμένει να απευθύνει έναν χαιρετισμό, εγώ, που περιμένω να πάρω σειρά στο βήμα και ο Αλέξανδρος… Ο φιλόξενος οικοδεσπότης μας και.δήμαρχος της Κορίνθου

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *