ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ….»ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ»

Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Ήταν μια βραδιά μαγευτική.. Γεμάτη από όλα..Μια βραδιά από αυτές τις τόσο όμορφες, που μόνο η Μάρω ξέρει τόσο καλά να δημιουργεί..

Μια υπέροχη ατμόσφαιρα, όπου κυριαρχούσε η πνευματική αύρα της συγγραφέως. Και θα το πω..

Μια βραδιά από αυτές τις λίγες που συναντάς στον έτσι κι αλλιώς μοναδικό »Ιανό»..

Το πόσο μπροστά είναι το Μαράκι μου, το παιδί του καλύτερου μου φίλου, το έχω πει πολλές φορές.

Και δεν θα κουραστώ, να το επαναλαμβάνω. Με αυτό της λοιπόν το βιβλίο, που έχει τον τίτλο, »Εγώ είμαι η φωνή μου» δίνει ένα ακόμα στίγμα της, σε έναν χώρο που τόσο καλά τον γνωρίζει. Και τον διδάσκει.

Στην μουσική..Σπουδαία πιανίστρια και μουσικολόγος Μα και καθηγήτρια φωνητικής. Και αισθητικής του λόγου και της εκφοράς του..

Με μαθητές, που την παρακολουθούν με δέος και αφοσίωση. Το συζητούσαμε αυτό, παραμονές των εκλογών..Και μου είχε πει πόσο μακριά από την διαύγεια και την καθαρότητα του λόγου, την ορθή εκφραστικότητα, είναι οι πολιτικοί μας.

Το είχα πει τότε σε πολλούς, να παρακολουθήσουν λίγα μαθήματα.για δικό τους όφελος. »-Και γιατί ; Δεν ξέρω να μιλώ;» Ήταν όλων, σχεδόν, η στερεότυπη απάντηση.

…Εκτός από σπουδαία και πολύ διαβασμένη μουσικός, η Μάρω είναι και συγγραφέας παιδικών αφηγημάτων. Δεν λέω παραμυθιών. Γιατί το κάθε της παιδικό αφήγημα είναι μια ζεστή και τρυφερή αγκαλιά, γεμάτη γνώση και εικόνες γι’αυτά τα αθώα πλάσματα, που τόση ανάγκη έχουν από το καλό και διδακτικό βιβλίο..

Σε καιρούς, που και αυτό περνάει την δική του κρίση.
…Προχθές λοιπόν ο »Ιανός» γέμισε από πνευματική και μελωδική λάμψη. Σπάνια πραγματικά η τόση μεγαλειώδης έκσταση.

Την παρουσίαση εκτός από την κυρία, που ήταν στη μέση, την Μάρω, έκανε ο αγαπημένος συνθέτης Στέφανος Κορκολής που έπαιξε και πιάνο, μαγεύοντας κι αυτός το κοινό..

Καθώς και ο γνωστός γιατρός καρδιολόγος και πολύ σπουδαίος συνθέτης Θανάσης Δρίτσας. Που κι αυτός έπαιξε πιάνο.. Τραγούδησαν, η Αθηνά Δημητρακοπούλου, και η Σοφία Μανουσάκη,

Ενώ στην έναρξη εισήγηση έκανε ο εκδότης κύριος Γιάννης Κωνστανταρόπουλος.

…Πέρα από όλα, το τελευταίο αυτό βιβλίο, της Μάρως Θεοδωράκη είναι ένας οδηγός, ένα διδακτικό πόνημα, για όσους θέλουν να τραγουδήσουν σωστά. Και να εκφράσουν το όποιο τυχόν χάρισμα έχουν.

Μα κι αν ακόμα δεν το έχουν τουλάχιστο δεν θα απέχουν από την ορθότητα.

Η Μάρω, η λατρεμένη μου Μάρω, είναι κόρη του ποιητή και δημοσιογράφου Γιάννη Θεοδωράκη. Του καλού μου φίλου που έφυγε τόσο νωρίς.

Και ανιψιά του μεγάλου μας Μίκη.
Είναι κόρη της καλής μου φίλης και συναδέλφου της Νίτσας Λουλέ..

Συγγραφέας κι αυτή και Βιογράφος..
Δείτε από πόσες πηγές είχε για να πάρει, αυτό το τόσο ταλαντούχο και αξιολάτρευτο πλάσμα. Η Μάρω μας. Διαβάστε τη
Το αξίζει. »Εγώ είμαι η φωνή μου» Από τις εκδόσεις »Μίνωας»

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *