Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΟΥΕΛ…ΣΕ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς
…Πριν από λίγο καιρό, κάποιοι άνθρωποι στην Σαλαμίνα, στην ιστορική Κούλουρη, έβλεπαν έκπληκτοι ένα κινηματογραφικό συνεργείο να κάνει λήψεις για μια διεθνή παραγωγή. Που το μεγαλύτερό της μέρος, θα γυρισθεί στο όμορφη Σαλαμίνα. Σκηνοθέτης της ο βετεράνος Φώτης Κωνσταντινίδης Που ζει τον περισσότερο καιρό στην Αγγλία. Όπου και δραστηριοποιείται.
…Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο διάσημος Ρόμπερτ Πάουελ.
Που υποδύεται τον Ιησού, στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι <<Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ>> Μαγεύτηκαν πραγματικά, όσοι τυχεροί ήταν εκεί και παρακολούθησαν το γύρισμα. Κάποιοι μάλιστα βρήκαν την ευκαιρία και για μια selfie με τον διάσημο ηθοποιό τον Ρόμπερτ Πάουελ. Που ήρθε καλεσμένος από τον Φώτη Κωνσταντινίδη, να βοηθήσει με την παρουσία του στην προβολή της Ελλάδας. Και φυσικά της Σαλαμίνας μας που φέτος εορτάζει τα 2500 χρόνια από την ιστορική Ναυμαχία που έδιωξε καθοριστικά τους Πέρσες από την χώρα μας και την Ευρώπη. Με τον Φώτη είμαστε φίλοι.Γνωστοί από τα χρόνια μου στην »ΦίνοςΦιλμ» Προχθές τον πήρα από το Παγκράτι που μένει όταν είναι Ελλάδα και πήγαμε Σαλαμίνα για ένα κρασάκι.
Μαζί μας ήταν και οι φίλοι μου Φίλιππος Καρακώστας και Μάνος Κιλημάντζος Συνεργάτες και στυλοβάτες στο »Βήμα»
Είπαμε πολλά με τον Φώτη, εκεί στο »Porto Leone» της Σούλας που βρεθήκαμε Η ταινία έχει τίτλο,»Το δακτυλίδι του Τζό» και βασίζεται πάνω σε μια πραγματική ιστορία που διαδραματίστηκε στα χρόνια του πολέμου, μέχρι τη δεκαετία του’60, στην Σαλαμίνα.. Μαζί με τον Ρόμπερτ Πάουελ, θα παίξουν ο Κώστας Καζάκος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, η Μαίρη Βιδάλη και άλλοι ξένοι και Έλληνες ηθοποιοί.. Πρόκειται για μια φιλόδοξη παραγωγή Που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την χώρα μας. Καθώς θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο. Αρκετοί είναι οι παλιοί ιστορικοί κινηματογραφιστές που μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Φώτη..Τον σπουδαίο αυτόν παραγωγό και σκηνοθέτη. Όπως ο γνωστός κορυφαίος μας κινηματογραφιστής από τα δυνατά στελέχη του Φιλοποίμενος Φίνου, ο Κώστας Ιορδανίδης ( Kostas Iordanidis) που πρόσφατα παρακολούθησε προβολή ταινίας του. Και γοητεύτηκε από τις όμορφες γωνιές λήψεις, την ευρηματικότητα του δημιουργού και την άνεση του στα χαρισματικά κάδρα. Θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε και αυτή την πρωτοβουλία. Στην Ελλάδα της μετά-μνημονιακής της αναγέννησης.. Μια στήριξη και στην Σαλαμίνα Το όμορφο αυτό νησί. Μα και το τόσο ξεχασμένο από τους ταγούς της χώρας.

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *