ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΗΓΗ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΡΟΜΑ

Γράφει ο Πάνος Καλουδάς..

…. Πριν ξεκινήσω το θέμα μου, θέλω να κάνω μια καθοριστική διευκρίνηση..

…..Γεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από πατέρα ανώτερο Διπλωμάτη.

…..Στην Αλεξάνδρεια του Καβάφη, του Τσίρκα, της Δέλτα και του λόγιου Νικόλα Βογιατζή..

…..Στην πόλη αυτή του πολιτισμού.. Και των 150.000 Ελλήνων τότε.. Το 1963 σε ηλικία οκτώ

ετών ήρθα πρόσφυγας στην Ελλάδα με τους γονείς μου.. Μέχρι τότε έπαιζα με τον Μαχμούντ,

τον Μόλχαμ, τον Σαϊντ.. Με τους φίλου μου, τα Αραπάκια.. Που τους λάτρευα.. Κι αν κάτι μου

έλειψε είναι αυτοί.. Αυτοί, που με τόση τρυφερότητα 54 χρόνια μετά, και εξακολουθώ να τους θυμάμαι.. Γιατί το ανέφερα αυτό το τόσο προσωπικό μου γεγονός..

Μα για να προλάβω, τον όποιο με ευκολία, θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, ρατσιστή..

Για τω Θεό..μόνο τέτοια κίνητρα δεν θα μπορούσα να έχω με τα βιώματα που κουβαλάω..

…..Κι όμως θα πω μετά λόγου γνώσεως, πως το θέμα με κάποιους γύφτους τείνει να πνύξει το νησί.. Και να μας διώξει από αυτό.. Αφού οι υπεύθυνοι, δεν φροντίζουν να μας απαλλάξουν από τα παράνομα στοιχεία.. Βλέπετε με πόση προσοχή δεν τους τυλίγω όλους στην ίδια κόλλα..

…..Παρά τον θυμό και την πικρία μου έχω ακόμα την δύναμη να τους ξεχωρίζω..

…..– Σήμερα λοιπόν το πρωϊ, στις 6.30 στο άλλο σπίτι μου, στην Αθήνα, οι γείτονες μου στο Αμπελάκι ο Σπύρος και η Φιλιώ γεμάτοι ανησυχία με ξύπνησαν..

<<–Κύριε Πάνο έλα γρήγορα Σαλαμίνα.. Σε έκλεψαν και πάλι.. Πέντε έξι γύφτοι με ένα άσπρο Datsun παραβίασαν την μπαλκονόπορτα που είναι προς την θάλασσα και μπήκαν σπίτι σου.. Φόρτωναν πράγματα μία ώρα.. Κάλεσα την αστυνομία μα μου είπαν πως δεν είχαν περιπολικό να στείλουν..>> Έφυγα βέβαια σαν τρελός και ήρθα εδώ.. Για να αντικρίσω ένα σπίτι, που θύμιζε χωματερή.. Μια απερίγραπτη τραγωδία.. Και ήταν η τρίτη φορά που γινόμουν στόχος των γύφτων Η τρίτη φορά μέσα σε δυο μήνες.. Τίποτα δεν βρήκαν που να τους έκανε να πάρουν.. Γιατί ότι τους έκανε το είχαν πάρει, τις δύο προηγούμενες.. Και ήταν και πάλι η αστυνομία χωρίς…περιπολικό..

….Η περιοχή μου το Αμπελάκι, είναι πραγματικά στο έλεος του Θεού.. Και στις ορέξεις των Γύφτων.. Κάτι πρέπει να γίνει.. Έλεος πια.. Κάτι να γίνει.. Η εγκληματικότητα είναι πλέον στο κόκκινο.. Δεν υπάρχει άλλη ανοχή.. Θα βγουν οι καραμπίνες και ο σώζων εαυτό σωθήτω.

….Η να γίνει μια επιχείρηση τύπου »αρετή» και να εκδιωχθούν όλοι…Ή οι νομοταγείς γύφτοι, γιατί φυσικά υπάρχουν και τέτοιοι, να διώξουν αυτοί τα παραβατικά στοιχεία που τα ξέρουν.. Ή να κάνουν αυτοί μεταξύ τους την εκκαθάριση, ή οι αρχές να προβούν σε αυτή, ανεξαιρέτως

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *