…ΤΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΝΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Χθες συνάντησα έναν καλό μου φίλο Το Τάκη Διαμαντόπουλο Και για πολύ ώρα είχα τη χαρά, να τον δω και να πω μαζί του. Πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία. Για ένα άριστο οικογενειάρχη. για ένα υπέροχο άνθρωπο.Σεμνό,δοτικό, ευγενή και απέραντα δημιουργικό. Ο Τάκης είναι η ανερχόμενη ελπίδα στον αναβράζοντα πολιτικό χώρο. Ήδη στις πρόσφατες εκλογές έδωσε το παρόν του. Με τον τρόπο, που εκείνος ξέρει να το δίνει. »Φιλτραρισμένο», μέσα από το ήθος και τις αξίες που τον χαρακτηρίζουν. Γι’αυτόν η πολιτική έχει ένα χρώμα μια σημαία και μια ιδέα. Την αγάπη και την προσφορά σ’ αυτήν την πατρίδα Και στον τόσο πια δοκιμαζόμενο λαό της. Με τις πολλαπλές αναιρέσεις και την μιζέρια που του έχει η μέχρι τώρα πολιτική, φορτώσει. Με τα όσα άστοχα και προδοτικά βλέπουμε..
…Στην πολιτική ο Τάκης έχει μπει με άλλα όνειρα. Και με άλλους στόχους. Αηδιασμένος από τις μέχρι τώρα, θηριώδεις εκτροπές των προσώπων της, πιστεύει πως θα καταφέρει, να δώσει μια άλλη πορεία πλεύσης Τουλάχιστο στα μέτρα των δυνατοτήτων και του κύρους του. Ώστε να χαράξει μια ταυτισμένη με τις συνταγματικές αρχές διαδρομή. Παράπλευρη με τις πραγματικές ανάγκες του λαού. Και είναι σίγουρο πως θα το καταφέρει. Γιατί είναι άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του..Ούτε έχει μάθει να »ψαρεύει» σε θολά νερά. Παιδί με λαϊκές ρίζες, γι’αυτό κι η μπέσα είναι μέσα στα κύτταρα του βαθιά χωμένη Με θέσεις αταλάντευτες και ασυμβίβαστες.
Άνθρωπος νέος, με αρχές με γνώση και με ξεκάθαρα πιστεύω Είναι αλήθεια, πως η μέχρι τώρα επαφή του με τον χώρο, τον έχει λίγο απογοητεύσει. Όπως έχει πάνω κάτω απογοητεύσει κι όλους τους Έλληνες Από την κουβέντα μας συνάγω, πως τον έχει μάλλον αηδιάσει. Και το σκέφτεται
…–Πάνο μου με άλλα όνειρα ξεκίνησα..Όμως προσέκρουσαν σε καταστάσεις μη συμβατές με τον χαρακτήρα μου. Μου λέει.
Και πόσο δίκιο έχει. Χρόνια τα ζω εκ των έσω και ξέρω.
Όμως όχι δεν πρέπει. Άνθρωποι που μέσα στην φαρέτρα τους κουβαλάνε ελπίδες για τον δόλιο αυτό λαό, δεν πρέπει να τα παρατάνε. Αυτό του είπα. Έχει ανάγκη ο χώρος από λίγη επιτέλους καθαρότητα. Να βρει το μέχρι τώρα τέλμα, έναν αντίπαλο. Δεν ξέρω αν κατάφερα να τον μετά-πείσω.Φοβάμαι πως ακόμα όχι. Γιατί οι πικρίες σε κάθε ευαίσθητο άνθρωπο όπως ο Τάκης, κουβαλάνε ανείπωτη οδύνη. Ίσως με τον καιρό, τα καταφέρουμε. Μαζί με τους πολλούς του φίλους. Που τον αγαπούν και τον εμπιστεύονται. Προς το παρόν ο Τάκης προχωράει μαζί με κάποιον φίλο του, σε μια νέα επένδυση. Σε ένα πρότυπο χώρο εστίασης στο Γκάζι.
Όμως το βλέμμα του νομίζω εξακολουθεί να ρίχνει κλεφτές ματιές στην πολιτική. Κι αυτό είναι καλός οιωνός Ας ελπίσουμε πως πια θα στραφούν προς τα κει άνθρωποι καθαροί, έντιμοι και ιδεολόγοι σαν τον Τάκη..
pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *