…ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΣ

……Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Ένας χρόνος μοναξιάς, χωρίς αυτόν τον αληθινό ποιητή της μελωδίας.
Τον Νίκο Λαβράνο. Τον άρχοντα του πενταγράμμου Τον μουσουργό αυτόν, που τόσο τρυφερά ακούμπησε την ψυχή μας, με την αθάνατη μουσική του. Με τους ουράνιους του φθόγγους Τον δημιουργό αυτόν,που έδωσε στον Τόλη Βοσκόπουλο, στον Γιάννη Πάριο, στην Μαρινέλα και σε όλους τους σπουδαίους τα πιο όμορφα και τα πιο αξέχαστα, τραγούδια που είπαν.
Σήμερα τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του, στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο Τέρμα Πατησίων. Με πρωτοβουλία του αδελφού του Γιώργου της αδελφής του και λιγοστών φίλων.Που μέσα σε ένα κλίμα οδύνης πήγαν να του δώσουν τον έναν ακόμα νοερό τους χαιρετισμό. Μαζί με ένα ακόμα πικρό αντίο Συντετριμμένος πραγματικά ο Γιώργος. Ήταν πολύ δεμένα τα αδέλφια. Πρώτος έφυγε ο Γεράσιμος Πέρσι ο Νίκος.
Αυτός ο υπέροχος μουσικός. Που μόνος του ήταν μια ολόκληρη ορχήστρα. Τι κρίμα ο πολιτισμός μας να χάνει τέτοιους θησαυρούς. Τι κρίμα η κοινωνική ορφάνια των καιρών, να έχει και το βάρος της ορφάνιας αυτής του πολιτισμού.
…Παιδί ήμουν όταν γνώρισα τον Νίκο. Εκεί στο Χαλάνδρι που έμενε τότε. Αρχές της δεκαετίας του’70 Μου τον γνώρισε ο Δάκης Κι από τότε παραμείναμε δυο πολύ καλοί φίλοι. Ήταν σε όλα του μοναδικός αυτός ο τόσο αγαπημένος όλων μας. Ο τόσο αδικοχαμένος Νίκος Λαβράνος.
Ετοιμάζαμε την βιογραφία του. Ήδη ο Βοσκόπουλος είχε μιλήσει για τον Νίκο τον καλό του φίλο και συνεργάτη. Δεν προλάβαμε. Έφυγε γαμώτο επάνω σε μια νέα του δημιουργική περίοδο. Ας είναι καλά τουλάχιστο εκεί πάνω, στης σιωπής τον κόσμο, που πήγε Κι ας τον γεμίσει μελωδίες
–Γιώργο Λαβράνο, φίλε κι αδελφέ. Να είσαι καλά να τον θυμάσαι.
…Στην πρώτη φωτογραφία, από ένα πρόσφατο σχετικά,γλέντι μας στον »Μαγεμένο Αυλό» με την ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου και φυσικά τον Νίκο.
Στην δεύτερη από τηλεοπτική εκπομπή. Στην τρίτη με τον αγαπημένο του Τόλη. και στην τέταρτη, στο πιάνο σε στιγμή δημιουργίας.
pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *