.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΚΑΣ…»Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ»

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Μου έλεγε κάποτε ο γνωστός καρδιολόγος, Παναγιώτης Σπύρου που πρόσφερε λειτούργημα, στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Πως χωρίς μουσική δεν μπορούσε να χειρουργήσει. Πάντα στη διάρκεια της επέμβασης άκουγε κλασική μουσική. Την οποία άκουγε στο υποσυνείδητο του κι ο ναρκωμένος ασθενής, στη διάρκεια της επέμβασης.
…Μιλώντας με τον εξαίρετο επιστήμονα τον κ. Παναγιώτη Τρίκα κατάλαβα το πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει η μουσική και στην δική του εξειδίκευση Την Ψυχιατρική.Την οποία, μουσική, πήγε και σπούδασε. Όποτε δεν μιλάμε απλά για έναν φιλόμουσο. 
…Μα και για έναν μουσικό. Με σπουδές κύρους πάνω στο όργανο που επέλεξε να μάθει. Και που συνεχίζει να μαθαίνει, αφού είναι στον έβδομο χρόνο των σπουδών του στο ωδείο Στα κρουστά.<< Ο ρυθμικός ήχος έχει παρατηρηθεί,σε αρκετές περιπτώσεις, πως γαληνεύει τους ψυχικά πάσχοντες.>>
…Ο Παναγιώτης Τρίκας είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας, με πολύ γερές βάσεις.Αφού έχει κάνει πέρα από τις μεταπτυχιακές του τριβές και πολύ σημαντικές μελέτες,που αφορούν την πιο άγνωστη πτυχή του ανθρώπου. Την ψυχή του.
…Ο κ Τρίκας εργάζεται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.Στην Ψυχιατρική φυσικά Διεύθυνση. Με μια αρκετά εποικοδομητική θητεία.. Και με εκατοντάδες ασθενείς, που στο πρόσωπό του βλέπουν την ελπίδα. Βλέπουν την ίδια τους τη ζωή. Αποκτώντας τα τόσο αναγκαία γι’αυτούς, αποθέματα αυτοπεποίθησης.. Κι ένα του βλέμμα μόνο, τρυφερό..Ένα άγγιγμα του χεριού του, στον ώμο του ασθενούς του είναι αρκετό για να επαναφέρει τον ασθενή, σε μια πραγματικότητα. Αυτό βέβαια επιτυγχάνεται κι από το μέγεθος της εμπιστοσύνης του ασθενούς, στον γιατρό του.
…Έτσι παίρνει δυνάμεις και νοιώθει ισότιμος και αυτόνομος. Γιατί η ψυχή του κάθε ανθρώπου έχει ανάγκη από τη δύναμη αυτή, που προσφέρει,η συμπαράσταση του πλησίον. Χωρίς βέβαια αυτό να είναι κανόνας. γιατί η κάθε πάθηση, έχει και την δική της διαφορετικότητα. Πάντως τον συγκεκριμένο γιατρό, τον κ. Τρίκα, χάρη στην πραότητα του, την μεθοδικότητά του και το εύρος της κατάρτισης του τον κάνουν να έχει ασθενείς όχι μόνο από την Κρήτη όλη, μα κι από την Αθήνα. κι από τα νησιά. Είναι πέρα από λαμπρός επιστήμονας και αξιαγάπητος άνθρωπος.
…Γι αυτό και όλοι τρέχουν στον φίλο τους τον Πάνο.. Μεγάλη υπόθεση, ο ασθενής, να μπορεί να νοιώθει, τον γιατρό του φίλο. Και να τον εμπιστεύεται.
…Ο κ. Τρίκας είναι Έλλην εξ Αιγύπτου. Γεννήθηκε στην πόλη του Καβάφη την Αλεξάνδρεια. Και από κει άρχισε τις σπουδές του, στην ψυχιατρική επιστήμη. Μετά συνέχισε στην Αθήνα..
Στο Καποδιστριακό. Και μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Η μουσική του άρεσε από μικρός..Γι’αυτό και κάποια στιγμή ακούγοντας και την σύμφωνη γνώμη της συζύγου του, αποφάσισε να γραφτεί στο ωδείο, για να τελειοποιήσει τις γνώσεις του γύρω από το όργανο που αγαπάει. Το τουμπερλέκι. Με το οποίο, σε αρκετές εκδηλώσεις, στο Ηράκλειο, εμφανίζεται φιλικά. Παίζοντας με την ορχήστρα. Ο Πάνος Τρίκας είναι παντρεμένος με την δημοσιογράφο και μουσικό παραγωγό Σταυρούλα Καραλή- Τρίκα. Πρόκειται για έναν υπέροχο άνθρωπο.. Σεμνό, σοβαρό, ευγενή και μετρημένο. Με ανεπτυγμένο το κοινωνικό του υπόβαθρο Και με απέραντο, ευρηματικό χιούμορ.
Με πολύ καλή θέση στην κοινωνία της Κρήτης.
Αγαπητός και στους συναδέλφους του, στο Νοσοκομείο…
Να είναι καλά.. Τέτοιους γιατρούς θέλουμε..
Προπαντός τέτοιους ανθρώπους.
Στην πρώτη φωτογραφία, ο γιατρός, η Βούλα και η ταπεινότης μου Στη δεύτερη το ζεύγος σε κοινωνική τους έξοδο στο Ηράκλειο. Στην Τρίτη το νοσοκομείο που εργάζεται και στην τέταρτη πάλι η Βούλα, ο Πάνος με φίλους τους..

pdfprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *